MadaKinG
السابلية ()السابلية ()السابلية () 1z301sp
MadaKinG
السابلية ()السابلية ()السابلية () 1z301sp
MadaKinG
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


كافية عائلة الكينج يرحب بالسادة الزوار ويدعوكم للانضمام إلينا
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
(( اهلاً وسهلاً بكمــ فى منتدى عائلهـ الكينجـ ونتمنى انـ ينــالـ المنتدى إعجابكمــ جميعــاً )) مع تحيات:بـابـا مـادا (*_*) ماما يـقين         تصميمـMando  

 

 السابلية ()السابلية ()السابلية ()

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
mama_yaqien
يقين
يقين
mama_yaqien


انثى مواضيعى وردودى : 783
بــرجى : العذراء
اتـولـــدت يـوم : 01/09/1975
سجلـت يـوم : 19/12/2009
عـمــــرى : 49
عـمـلى : ربه منزل

بطاقة الشخصية
مبروك: 10

السابلية ()السابلية ()السابلية () Empty
مُساهمةموضوع: السابلية ()السابلية ()السابلية ()   السابلية ()السابلية ()السابلية () 933الثلاثاء أغسطس 31, 2010 12:02 pm


السابلية ()
************

السابلية ()السابلية ()السابلية () Al3malka-e6558a921f

المقادير :::
- 3/4كوب سمن
- بيضة
- معلقة صغيرة فانيليا
- 2 كوب دقيق
- 1/2 كوب سكر
- 1/4 معلقة صغيرة بيكنج بودر
- 2 معلقة كبيرة كاكاو
للتجميل :
- مربى
- شيكولاتة فارمسل
- مكسرات مفرومة ناعم
- شيكولاتة خام زائبة فى حمام مائى

الطريقة :

نضرب السمن جيدا اضيف لها السكر و اضرب كويس
لحد ما المقدار ينعم
اضع البيضة و الفانيليا و اضرب لحد ما تختفى
اضع البيكنج بودر على الدقيق و اضيفة شوية شوية
للعجينة بالايدلحد ما تتكون عندك عجينة صالحة للتشكيل
نرش امامنا على الترابيزة دقيق و افرد العجينة بالنشابة
بتخانة 1/2 سم تقريبا وابدء بتقطيعها بقطاعة مدورة
او بكوب صغير من بتوع القهوة مش بتاع الشاى
ادهن صينية بالفرشاة بالسمن و ارصص فيها الدوائر
ادخلها الفرن متوسط الحرارة لحد ما تستوى
و دة فى حدود ربع ساعة لما تطلع اسيبها تبرد خالص

ملحوظة قبل الزواق النهائى :

1 – ممكن نعمل نص العجينة ابيض زى ما هيا
و نعمل النص التانى با ضافة الكاكاو عليها عشان يبقى بالشيكولاتة
وكدة ممكن نلزق واحدة ببضاء مع واحدة بنى (حسب ما بتحبى)
2- ممكن بعد ما نفرد العجينة بالنشابة و نقطعها دوائر نسيب نصهم سليم زى ما هما
و النص التانى نخرمة بالنص بقطاعة تانية صغيرة
ونلزق واحدة سليمة بواحدة مخرومة
نبدأ بعملية اللزق بالمربى ممكن نلزق واحدة سادة بواحدة بالشيكولاتة
وممكن نلزق اتنين بيض مع بعض
وممكن نلزق اتنين بالشيكولاتة مع بعض
وممكن نحط معلقة مربى على واحدة مقفولة و نلزق فوقها واحدة مخرومة
نلعب بالزواق زى مانتى عايزة
وممكن نحط بصابعنا مربى على طروف السابلية داير ما يدور
وننغطسها فى المكسرات او الشيكولاتة الفارمسل
و ممكن بعد ما نزوب الشيكولاتة الخام نحط المعلقة فيها
و ننزل منها سرسوب رفيع يعمل اشكال على وش السابلية
افكار التزيين مفتوحة ليكى زى ما انتى عايزة

السابلية ()السابلية ()السابلية () D7872fd490

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
السابلية ()السابلية ()السابلية ()
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
MadaKinG :: الـــــــــــمنـــــتدى العـــــــــــــــام :: ( ¨°•√♥*الخيـــــمه الرمضـــانيه حـــالو ياحـــالو*♥√•° )-
انتقل الى: