MadaKinG
طريقه المحشى بالصور وادعولى بقى 1z301sp
MadaKinG
طريقه المحشى بالصور وادعولى بقى 1z301sp
MadaKinG
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


كافية عائلة الكينج يرحب بالسادة الزوار ويدعوكم للانضمام إلينا
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
(( اهلاً وسهلاً بكمــ فى منتدى عائلهـ الكينجـ ونتمنى انـ ينــالـ المنتدى إعجابكمــ جميعــاً )) مع تحيات:بـابـا مـادا (*_*) ماما يـقين         تصميمـMando  

 

 طريقه المحشى بالصور وادعولى بقى

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
GA_M0
عضو تايه
عضو تايه
GA_M0


ذكر مواضيعى وردودى : 47
سجلـت يـوم : 19/12/2009

بطاقة الشخصية
مبروك: 10

طريقه المحشى بالصور وادعولى بقى Empty
مُساهمةموضوع: طريقه المحشى بالصور وادعولى بقى   طريقه المحشى بالصور وادعولى بقى 933الأربعاء ديسمبر 30, 2009 3:41 pm

المقادير المطلوبه للحشوه :-

ورق عنب - 6 بصل ابيض او احمر بس المهم يكون كبير وبيضاوي

نص كيلو لحم مفروم - 1 باقه شبت (جرادة خضرا) - 1 باقه بقدونس او كزبره

نص علبه معجون طماطم - 4 بصل - 4 طماطم - ربع كوب عصير تمر هندي

ملعقه سكر - ملعقه بهارات كويتيه او مشكله - فلفل اسود - ملح - ملعقه ثوم

مهروس - 2 كوب ارز - نص كوب عصير ليمون - ربع كوب زيت .

مقادير طبخ الدولمه :-

ماء مغلي - نص علبه معجون - ربع كوب عصير تمر هندي - ملعقه سكر -

ملعقه بهار - نص كوب عصير ليمون - 2 مكعب ماجي .


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تصغيرها أضغط هنا لمشاهدتها بحجمها الطبيعي.

الطريقه :- اولا :-

يجهز الحشو : يغسل ورق العنب ويترك بالمصفاه - يغسل الرز و اللحم وتفرم

الخضار . وبعدين تخلطين الرز مع البهار والفلفل والملح ثم الخضار والبصل

المفروم والطماطم المفرومه .

يضاف اللحم + باقي المقادير الخاصه بالحشو ويخلط جيدا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تصغيرها أضغط هنا لمشاهدتها بحجمها الطبيعي.

ثانيا :- ندهن الطنجرة(الحلة) ونحط فيها حلقات بطاطس

ونبدأ نلف ورق العنب اذا كان حجم الورقه مناسب مو كبير نلفه بالطريقه هذي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تصغيرها أضغط هنا لمشاهدتها بحجمها الطبيعي.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تصغيرها أضغط هنا لمشاهدتها بحجمها الطبيعي.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تصغيرها أضغط هنا لمشاهدتها بحجمها الطبيعي.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تصغيرها أضغط هنا لمشاهدتها بحجمها الطبيعي.
والآن طريقه تحضير البصل واعداده للحشو

اول شي نقطع اطراف البصل بالسكين من فوق وتحت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تصغيرها أضغط هنا لمشاهدتها بحجمها الطبيعي.
وبعدين نقطع البصل بالعرض المنتصف فقط (( ديري بالك ))
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تصغيرها أضغط هنا لمشاهدتها بحجمها الطبيعي.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تصغيرها أضغط هنا لمشاهدتها بحجمها الطبيعي.
ثم نلف البصل بكل سهوله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تصغيرها أضغط هنا لمشاهدتها بحجمها الطبيعي.
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تصغيرها أضغط هنا لمشاهدتها بحجمها الطبيعي.
طبعا تصفي ورق العنب بالقدر بعد ما حطيت الزيت وحلقات البطاطس وبعدين

تصفي البصل المحشي ..

تغلي الماء وتخلطي معاه باقي المقادير الخاصه بطبخ الدولمه وتصبينه على

القدر وتغطيه بصحن ثقيل وتخليه يغلي وبعدين تخففي النار وتخليه على نار

خفيفه والاحسن تحطي قطعه حديد تحت القدر حتى يستوي على راحته

بس لاحظي الماء يكون اعلى من الصحن يعني يغطي الصحن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تصغيرها أضغط هنا لمشاهدتها بحجمها الطبيعي.
وهذا شكل الدولمه بعد ما تستوي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تصغيرها أضغط هنا لمشاهدتها بحجمها الطبيعي.

وهذا شكلها النهائي !!

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]هذه الصورة تم تصغيرها أضغط هنا لمشاهدتها بحجمها الطبيعي.
صحتين على قلبكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
mama_yaqien
يقين
يقين
mama_yaqien


انثى مواضيعى وردودى : 783
بــرجى : العذراء
اتـولـــدت يـوم : 01/09/1975
سجلـت يـوم : 19/12/2009
عـمــــرى : 49
عـمـلى : ربه منزل

بطاقة الشخصية
مبروك: 10

طريقه المحشى بالصور وادعولى بقى Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه المحشى بالصور وادعولى بقى   طريقه المحشى بالصور وادعولى بقى 933الأربعاء ديسمبر 30, 2009 5:19 pm

تحفه ياجامو تسلم ايدك
اول مرة اشوف محشى البصل ده
هجربة عشان حسيت انه بيدى نفس للمحشى كمان
اهو نو عجديد نجرب وندعيلك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
madaking

madaking


ذكر مواضيعى وردودى : 263
بــرجى : الاسد
اتـولـــدت يـوم : 18/08/1972
سجلـت يـوم : 19/12/2009
عـمــــرى : 52
عـمـلى : محاسب

طريقه المحشى بالصور وادعولى بقى Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه المحشى بالصور وادعولى بقى   طريقه المحشى بالصور وادعولى بقى 933الأحد يناير 03, 2010 3:00 pm

والله المحشى شكلة حلو
بس اية حكاية الضلمة دى
بينك انت اللى هتقلبها علينا ضلمة
بعد ماناكلة
ههههههههههههههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://madaking.yoo7.com
mama_yaqien
يقين
يقين
mama_yaqien


انثى مواضيعى وردودى : 783
بــرجى : العذراء
اتـولـــدت يـوم : 01/09/1975
سجلـت يـوم : 19/12/2009
عـمــــرى : 49
عـمـلى : ربه منزل

بطاقة الشخصية
مبروك: 10

طريقه المحشى بالصور وادعولى بقى Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه المحشى بالصور وادعولى بقى   طريقه المحشى بالصور وادعولى بقى 933الثلاثاء يناير 05, 2010 12:47 am

ده انا هسميه مطبخ اختنا جامو
قصدى مطبخ الشيف جامو واخواته
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
elgasos

elgasos


ذكر مواضيعى وردودى : 864
بــرجى : الميزان
اتـولـــدت يـوم : 28/09/1989
سجلـت يـوم : 23/12/2009
عـمــــرى : 35
عـمـلى : شيف

بطاقة الشخصية
مبروك: 10

طريقه المحشى بالصور وادعولى بقى Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه المحشى بالصور وادعولى بقى   طريقه المحشى بالصور وادعولى بقى 933الأحد فبراير 21, 2010 4:47 am

بقولك ياض حلو على فكرا بس انتا عارف
قليل اوى ما حد بيعمل دولمه بصل
بس عايز اعرف حاجه لفتت انتباهى و مفهمتهاش هوا ايه
المعجون الى نحطه ده ؟
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقه المحشى بالصور وادعولى بقى
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقه تخزين الخضروات
» (طريقه عمل شربه فواكه البحر)
» ][][§¤°^°¤§][طريقه عمل الصياديه وسمك وجمبرى][§¤°^°¤§][][
»  ¤©§][§©¤][طريقه عمل الارز باللحمه او بالدجاج ][¤©§][§©¤
» طريقه عمل الفتة بالخل والثوووووم

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
MadaKinG :: ¨°•√♥عــــــــــــالم الـــــــــمرأة♥√•° :: ¨°•√♥مطبخ حواء♥√•°-
انتقل الى: